In verband met coronacrisis: tijdelijk de basis jaarvermelding helemaal gratis! Lees meer

De Kunst der Relatie

Het onderhouden van een relatie is een kunst.

Logo De Kunst der Relatie
126.137 impressies 2.010 kliks

Informatie

Het onderhouden van een relatie is een kunst.
Of het nu gaat om een partner, een broer of zus, een ouder, een zoon of dochter, een collega, een vriend of vriendin, in elke relatie kom je moeilijkheden tegen. Soms kom je er samen niet meer uit en is het zinnig om de expertise van een relatietherapeut te raadpelegen.
Wij, Jeroen Gigengack en Regina Rauw, zijn twee erkende en ervaren therapeuten en wij kunnen jullie verder helpen.
Door onze lichaamsgerichte aanpak, waarbij het niet alleen gaat om praten, maar ook om voelen en ervaren, kunnen we snel bij de kern van jullie probleem komen.
Wij helpen jullie om jullie relatieproblemen te transformeren tot kansen om, ieder voor zich en samen, te groeien en om de volle potentie van jullie relatie te ontdekken.
Wij geloven dat een relatie de beste plek is voor je persoonlijke ontwikkeling en dat het de moeite waard is de onvermijdelijke dieptepunten met elkaar aan te gaan. Als dat niet vanzelf gaat zijn wij er, met onze passie en deskundigheid, om jullie de kunst - jullie kunst - bij te brengen.

Two-4-Two: Aandacht van 2 mensen

Ons principe in de relatietherapie is de ontmoeting Two-4-Two: wij met z'n twee├źn (m/v) voor jullie twee. Paren ervaren het als aangenaam wanneer ze door twee therapeuten begeleid worden: Niemand komt alleen te staan. Als een van jullie zich laat zien met zijn/haar gevoelens, kan dit ook bij de ander heel wat aan emoties teweeg brengen. Dan voelt het fijn om iemand naast je te hebben staan die met je mee kijkt, die een hand op je rug legt, die je helpt om dicht bij jezelf te blijven, of aanmoedigt om jezelf te laten zien.

Wij zijn vanuit onze eigen perspectieven bij jullie betrokken, twee individuen, verschillend van elkaar - met eigen gevoelens, ervaringen en inzichten - en in verbinding. Net zo als jullie.

Lichaamsgericht

Onze relatietherapie is lichaamsgericht, wat betekent dat we niet alleen gesprekken voeren. We werken behalve met verstand en bewustzijn ook met emoties en de taal van het lichaam.
Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je komt ze in een relatie altijd tegen: je wilt elkaar begrijpen (verstand), je ervaart elkaars liefde, verdriet, boosheid, teleurstelling, frustratie, angst (emotie) en je bent intiem (lichaam). Je lichaam reageert op je partner en op de omstandigheden.
Door naar die reacties te luisteren, ze te onderzoeken en ermee te werken kunnen we snel doorkrijgen hoe jullie interactie is en hoe jullie de dynamiek daarvan kunnen veranderen, zodat het jullie relatie voedt in plaats van in de weg zit.

Relatieretraite

Naast regelmatige relaite-sessies bieden wij ook de mogelijkheid van een relatieretraite.

Een relatieretraite is een hele intense manier om frisse wind in je relatie te brengen: Jullie nemen een paar dagen vrij en komen wonen in ons mooie, ruime en inspirerende tuinhuis midden in het Drentse landschap. Elke dag hebben jullie een therapeutische sessie van 1,5 uur. Verder hebben jullie alle tijd tot jullie beschikking om te wandelen, te mediteren, in de tuin te zitten, te koken, te lezen en gewoon met elkaar te zijn. Er is geen televisie en geen wifi, kortom geen ruis van buitenaf.
Een relatieretraite duurt minimaal 3 en maximaal 7 dagen.

Individuele therapie

Als aanvulling op de parensessies kan het soms nodig zijn, dat een van jullie of allebei een aantal individuele sessies nemen.

Maar misschien wil je soms ookl alleen een stukje uitzoeken, wat betreft je relatie. Denk hierbij aan vragen als: Wil je nog wel verder met je partner? Wat is je eigen aandeel in jullie conflicten? Waarom kom je steeds weer dezelfde problemen tegen in al je relaties?

Ook als je partner niet bereid is om met jou samen in relatietherapie te gaan, kunnen individuele sessies je steunen, om je perspectief op je relatie te verruimen en jezelf in je relatie niet te verliezen. Je kunt bewustzijn verwerven over je eigen patronen in de relatie, waar ze vandaan komen en hoe je ze kunt transformeren.

In deze gevallen neem je de sessies bij een van ons: bij Jeroen of Regina. Wij werken allebei als lichaamsgerichte therapeuten.

Meer informatie en de actuele prijzen vind je op onze website.

ErvaringenErvaring delen

De Kunst der Relatie heeft nog geen ervaringen.

Ervaring delen

Adres

Elperstraat 8
9443TL Schoonloo
Plan route
avatar van Jeroen Gigengack en Regina Rauw
Jeroen Gigengack en Regina Rauw
Contact