In verband met coronacrisis: tijdelijk de basis jaarvermelding helemaal gratis! Lees meer

Golfbewegingen

Centrum voor lichaamsgerichte psychotherapie

Logo Golfbewegingen
5/56 ervaringen
Ervaring delen
125.444 impressies 2.511 kliks

Informatie

Hier vind je psychotherapie met aandacht voor de verbinding van lichaam, emoties en gedachten!
Het centrum voor lichaamsgerichte psychotherapie biedt zowel individuele therapie, relatietherapie, groepstherapie, retraites en workshops op een prachtige landelijke locatie.

Het team bestaat uit twee ervaren therapeuten: Regina Rauw en Jeroen Gigengack, aangesloten bij de Stichting voor Lichaamsgerorienteerde (psycho)therapie (SBLP) en geregistreerd door het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Deze therapie brengt je direct met jezelf en je gevoelens in contact. Je komt lekkerder in je vel te zitten, krijgt weer meer energie, leert oude patronen los te laten die niet meer goed voelen en in plaats ervan keuzes te kunnen maken en beter voor jezelf te zorgen.
In de therapie gaan wij jou begeleiden op je weg naar meer blijdschap, passie, zingeving en balans in je leven. Ondanks alle moeilijkheden gaan wij altijd op zoek naar jouw unieke kern met al jouw kwaliteiten en verlangens. Wij richten ons op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht.
In de lichaamsgerichte psychotherapie zullen wij vooral onderzoeken, wat je lichaam over jouw vraag of thema te vertellen heeft en hoe je weer bij je kracht en plezier kunt komen. Zo kan je levensenergie weer stromen en je zelfhelend vermogen komt op gang.

Met andere woorden: Het doel van de lichaamsgerichte therapie is het verminderen van psychische- en psychosomatische klachten. De cliënt wordt ondersteund op zijn/haar weg naar meer balans in hun leven, emotionele gezondheid en zingeving om zijn/haar leven vanuit verantwoordelijkheid, autonomie en verbinding te kunnen leiden.
Uitgangspunt van de lichaamsgerichte therapie is dat het lichaam de gehele persoon reflecteert en dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en geest. Hiervan uitgaande is de therapie erop gericht, dat de cliënt inzicht verwerft over zichzelf – op fysiek en mentaal niveau – en op basis van dit bewustzijn draagkracht ontwikkelt voor het reguleren van emoties en verlangens.

Lichaamsgerichte therapie is geschikt voor mensen met verschillende (dreigende) klachten zoals:

  • Stress en burn-out,
  • Onzekerheid, gebrek aan zelfbewustzijn;
  • Relatieproblemen, verwerking van scheiding;
  • Piekeren, vast zitten in negatieve gedachten;
  • Onrust of aggresieve gevoelens;
  • Vast zitten door verlies of traumatische ervaringen.
  • Somatische klachten: rugpijn, duizeligheid, spierpijn, vermoeidheid etc.

ErvaringenErvaring delen

24-02-2020
Regina is een fantastische therapeute. Ik heb de ontmoetingen met haar als liefdevol, krachtig, speels en open ervaren. Het traject heeft mij veel inzichten en ruimte gebracht. Ayla
01-12-2018 Bron: Evaluatieformulier
Het is vooral het contact met Regina en haar manier van werken geweest wat voor mij belangrijk was; ik voelde me heel veilig bij Regina en dat maakte dat ik met haar hulp me kwetsbaar op kon stellen en aan het werk gaan met mijn kwetsbaarheden. De manier waarop we daarmee aan het werk zijn gegaan, deels door daar over in gesprek te gaan maar grotendeels door daar écht letterlijk mee aan het werk te gaan door oefeningen te doen, vond ik heel erg fijn.
30-08-2018
Regina is een geweldige therapeut, heeft veel aandacht en is met hart en ziel een professional.
07-11-2017 Bron: de telefoongids
Regina is een ontzettend lieve en zorgzame therapeute die goed kijkt naar wat jij als cliënt nodig hebt, maar ook rekening houdt met jouw wensen en grenzen. Ze daagt je uit om dingen te voelen, te ontdekken en laat je je eigen grenzen opzoeken. Het was een fijne ervaring om samen met haar te werken.
02-06-2017 Bron: de telefoongids
Dit is de beste therapeut die ik in jaren ben tegen gekomen. De verbinding van gesprekken met de lichaamsgerichte aanpak werkt heel goed en efficient. Ik zal het zeker aanbevelen.
08-07-2014 Bron: de telefoongids
Ik ben jacolien 60 jaar Heb veel therapieen gevolgd, maar zo veel liefde wijsheid en voorzichtigheid en doelgerichtheid heb ik nog nooit meegemaakt. Stap voor stap wordt je gegeleid in wat je lichaam je zegt in de dans en oefeningen. Werkelijk een mooie manier om tot jezelf te komen en in je lijf tegelijkertijd.

Adres

Elperstraat 8
9443TL Schoonloo
Plan route